Kérje ajánlatunkat online, és 1 órán belül megküldjük Önnek a legjobb árainkat!
Nyitólap Hévíz Hévíz - egész évben a gyógyulás szolgálatában

Hévíz - egész évben a gyógyulás szolgálatában

A hévízi gyógyvíz gyógyhatása a világon egyedülálló, összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumatikus mozgásszervi megbetegedések, valamint egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére.

Hévíz a Dunántúl egyik legfontosabb gyógy-és idegenforgalmi központja. 1995-ben ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját.

A kétszáz év alatt a Hévízi-tó nemcsak Európában, de az egész világon ismertté vált. Generációk sora dolgozott azon, hogy az egykor Keszthely határához tartozó „hév-vizet” kiemeljék az ismeretlenségből.

INDIAI VÖRÖS TÜNDÉRRÓZSA
Lovassy Sándor 1898-ban sikerrel honosította az indiai vörös tündérrózsa hosszúvirágú alfaját a Hévízi-tóban.
A növény eredeti hazája Kelet-India.
Egy-egy tő átlagosan 6 évig él, nyaranta kb. 15-20 levelet hoz.
A tündérrózsa virágai napközben csukva vannak, csak késő éjjel mutatják meg igazi színpompájukat.
Védett növény, virágát leszakítani tilos.
Korabeli dokumentumok alapján a fürdő egykori tulajdonosa gróf Festetics György teremtette meg először annak lehetőségét 1795-ben, hogy már a rómaiak által is ismert melegvizű tó mellett az ide érkező vendégek szállást és orvosi ellátást kapjanak.

A tó a világ legnagyobb, 4,4 hektár területű tőzegfenekű melegvizű gyógytava, amelynek közel 37 méter tölcsérszerű mélyedésben levő forrása naponta körülbelül 86 millió liter vizet ad. A tó vizének hőmérséklete nyáron 33-36 C, a nagy szabad felületeken is csak 23-25 C-ra hűl le.

A víz gyógyhatása a világon egyedülálló, összetételénél fogva kiválóan alkalmas reumatikus mozgásszervi megbetegedések, valamint egyes nőgyógyászati betegségek kezelésére. A tradicionális gyógymódok – mint a súlyfürdő, iszappakolás és masszírozás – mellett számos korszerű fiziko-és balneoterápiás eljárás, vital- és wellness-programok vehetők igénybe.

A hévízi gyógykúra nemcsak rehabilitációra való, hanem egyaránt szolgálja a megelőzést, pihenést és a felfrissülést is. A fürdő egyik érdekessége a cölöpökre épített fürdőház, amely talán egy kicsit Velencét idézi. Ezek az épületek a folyamatos felújításokat követően a múlt század eleje óta állnak a tó fölött, meghatározva egy építészeti stílust, ami csak Hévízre jellemző.

Hévíz jelenleg Magyarország egyik legjelentősebb fürdőhelye, „ahol meghal a bánat”, ahol minden vendéget sok szeretettel fogadnak.Kérdése van? Ajánlatot szeretne kérni, esetleg szobát foglalna?Kérjük töltse ki és küldje el a lenti űrlapot, kollégánk néhány órán belül válaszolni fog!

Kérje ajánlatunkat és 1 órán belül megküldjük Önnek a legjobb árainkat!
Ne foglaljon máshol, kérjen tőlünk ajánlatot! Kollégáink a nap 24 órájában várják kérdéseiket!
Érkezés: *
Elutazás: *
Vendégek száma: *
felnőtt gyermek 0-3 év gyermek 3-12 év
Vezetéknév: *
Keresztnév: *
E-mail: *
Telefon: *
Promóciós kód:
Egyéb információ, megjegyzés, gyermekek pontos életkora:
 
 
 
Address: *


Szobafoglalás
Érkezés: *
Elutazás: *
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
7 700 HUF / fő / 1 éj -től
7 275 HUF / fő / 1 éj -től
Közösségi oldalak